Direktlänk till inlägg 7 december 2013
Till lördagslunch blev det lite rester från igår kväll. Då lagade jag bönburgare, men gjorde inget inlägg. Så jag tänkte att ni kunde få receptet nu istället...
Det blir en härlig lättformad smet.
Igår var jag lite lat eftersom vi var mitt uppe i ett pepparkaksbak, så jag gjorde inga egna bröd utan körde på färdigköpta "frisco bröd".
Bönburgare
5-6 burgare
1 burk (400 g) kidney bönor
1 burk (400 g) kikärtor
2 kokta mosade potatisar
1 msk maizena
200 g smulat grovt bröd
1 gul lök
salt
peppar
Mosa bönorna till en smet. Blanda alla ingredienser i en bunke. Forma dem och stek.
Vid middagen igår sörjde jag faktiskt lite att jag inte kunde äta hamburgardressingen, det hade jag precis glömt bort. Så då fick det bara bli ketchup i burgaren för min del.
Men idag kom jag på den brilljanta idén att göra mig egen!
Blandade lite sour supreme, chilisås och bostongurka. Blev precis som den köpta, fast vegansk!