Direktlänk till inlägg 7 mars 2014
Idétorka till fredagsmyset ikväll? I så fall lär det lösa sig nu, för en vegopizza går väl alltid hem?
Jag tycker det blir både matigare och godare med lite fullkorn i degen. Dessutom går denna superfort att göra eftersom degen är gjord på bakpulver.
På pizzan kan man ju lägga i princip vad som hellst, men jag provade en variant med tomatsås, röda linser (kokta innan), aubergine, röd paprika, champinjoner och rivna remsor av tofuttis mosarella style, och det blev jättegott!
Snabb pizzadeg på grahamsmjöl
2 små runda pizzor/en halv plåt
Recept från www.livibalans.se
1,75 dl vetemjöl
1,75 dl grahamsmjöl
1,25 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,25 msk olja
1,25-1,5 dl vatten
Lägg på valfritt pålägg och grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.