vegan24

Direktlänk till inlägg 10 mars 2014

Veganska korvgifflar

Av Tove - 10 mars 2014 21:05

På torsdag åker jag iväg till Sälen och åker skidor. Så tidigare idag började jag att förbeteda lite mat inför resan och jag bakade veganska korvgifflar att äta till lunch i skidbackarna. Receptet är egentligen ifrån den underbaraste av de underbaraste veganbloggarna; www.vegankocken.wordpress.com, men jag gjorde några få ändringar. Jag bytte ut margarinet till rappsolja, eftersom jag har haft svårt att hitta ett veganskt margarin utan palmolja. Sedan bytte jag även ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl för att få de lite mer mättande. Innuti så använde jag mig av Astrid och apornas "snällkorv". 


 

Veganska korvgifflar

16 st.


0,5 dl olja

2 dl havremjölk

25 g. jäst

0,5 tsk salt

2 dl grahamsmjöl

2-3 dl vetemjöl

4 veganska korvar


Smula sönder jästen i en bunke.

Blanda havremjölk och olja i en kastrull. Värm upp till fingervarmt. Häll över till bunken med jästen och rör om till jästen lösts upp. Lägg i salt.

Rör ner mjölet, lite i taget.

Låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.


Skär upp varje korv i 4 bitar. 

Sätt ugenen på 225 grader.


Ta upp degen ur bunken och arbeta den smidig. Kavla ut på mjölat underlag till en lagom tjock rund kaka. 

Skär upp kakan i 16 "tårtbitar".


Lägg en bit korv i ytterkant (den breda kanten) av varje bit och rulla innåt. 


Grädda i mitten av ugenen i ca 15 minuter.


Enligt orginalreceptet så kunde man lägga ketchup eller senap på korvbiten innan man rullar ihop själva giffeln. Men det hoppade jag eftersom jag inte visste hur det skulle bli då de kommer att få ligga ett tag innan de ska ätas. Jag kommer istället att ha med ketchup och senap att doppa dem i. 


   

Jag sitter här och funderar på att hitta på ett eget recept på en så kallad "raw-bar", som jag också skulle kunna ta med i matsäcken dit upp. I så fall har jag planer på att baka dem imorgon eller på onsdag. Och blir resultatet som jag önskar så lovar jag att dela med mig av receptet. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tove - 10 maj 2014 20:21


Tänkte se en stund på Eurovision Song Contest nu ikväll. Rörde ihop en Raw Chokladmousse för att festa till det lite. Av den provsmaken jag gjorde förut så avgör jag att den var riktigt god. Lite nötig, mörk chokladsmak. Spännande.  Mosade bara all...

Av Tove - 23 april 2014 16:03

Och så var påskhelgen också över. Tänk vad tiden går fort! Jag hoppas alla ni haft en trevlig långhelg, det har jag i alla fall. Jag valde att bryta av påsken och tagga om till sommalov med en liten sushibjudning i familjen.   Jag har väl bara kä...

Av Tove - 10 april 2014 12:45


För ett bra tag sedan så firade jag min födelsedag med den veganska morotskakan från www.vegankocken.wordpress.com, och det enda jag kan säga är MUMS!  Hyfsat enkel var den att göra, så jag gjorde den även med de små spårarscouterna (8-9 år) i vår ...

Av Tove - 7 april 2014 08:15


Som vegan så kan ju fantasin med vad man ska lägga på morgonmackan torka ut rätt snabbt. MEN! Nu kommer i alla fall ett tipps som gör det roligare ett litet tag i alla fall!   Jag pressenterar en jättegod bönpastej, gjord på "stora vita bönor", s...

Av Tove - 2 april 2014 11:15


Tänkte tipsa om en riktigt fräsch broccolisoppa som jag hittade i min gamla hemkunskapsbok från femman, jag gjorde om den något, t.ex så tillade jag kikärtor så att den skulle blir något mer proteinrik.   Skulle dock inte tipsa om att frysa den. ...

Presentation


Nyfiken, nybliven vegan. Hon brinner även för miljöfrågor av alla slag och är både stolt NSF-scout och Taekwon-Do utövare. Skolan tar dock mycket av hennes dyrbara tid, vilket gör att hon inte kan hålla bloggen lika uppdaterad som hon skulle vilja.

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Matbloggstoppen

hittarecept.se/" id="hr-qSnJS">Matbloggstoppen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards